businesswoman-call-career-789822.jpg

Om Homerental – nyckeln till trygg andrahandsuthyrning

När du vill hyra ut din bostad i andra hand – eller när du som företag har medarbetare som behöver hyra en bostad är vi din partner. Hos oss får du trygghet från visning till kontraktsskrivning och hela vägen under hyresperioden – både som hyresvärd och som hyresgäst. Välkommen hem till oss!

Gör jakten på bostad smidig och kostnadseffektiv

Skälig hyra, bra standard, seriösa hyresvärdar och hyreskontrakt som skrivs helt enligt gällande lagstiftning. Allt det – och ett stort utbud av bostäder – hittar du som företagskund hos Homerental. Istället för en omständlig och dyr process på en marknad som både är snårig och osäker kan du spara tid, minska kostnader och slippa tidskrävande administration. Trygghet, service och en erfaren partner inom andrahandsuthyrning får du på köpet!

Du väljer hyresgäst – vi garanterar hyran

När du väljer att hyra ut din lägenhet på Homerental är det alltid du som bestämmer vem som blir din hyresgäst. Du håller i visningarna själv, men när det är dags att skriva kontrakt får du hjälp och stöd så att all dokumentation är på plats och kontraktet skrivs enligt gällande regler. Hyran, som är skälig, betalar din hyresgäst till oss, som sedan betalar den till dig; du behöver aldrig oroa dig för sena betalningar eller att du ska bli krävd för återbetalning av oskälig hyra.

Tryggt, enkelt och säkert för företag och uthyrare

Hos Homerental utgår inga avgifter för företag som söker bostad till sina anställda. Det är kostnadsfritt att söka på objekt och gå på visningar. Det är även kostnadsfritt för hyresvärd att annonsera på vår hemsida. Homerental finns med som trygg part från start till slut.

Långsiktiga relationer är grunden för trygg uthyrning

Det är ingen slump att allt fler bostadsrättsföreningar och fastighetsägare väljer att samarbeta med Homerental. Tillsammans med oss är uthyrning i andra hand till företag och juridiska personer helt enkelt en bra affär. Förmodligen för att det är viktigt för oss med långsiktighet, hållbarhet och transparens när det gäller både avtal och kunder, men också för att uthyrningsperioderna är minst sex månader. Homerental har som krav att det är samma person som bor i bostaden under hela uthyrningsperiodens. Det ger kontinuitet och stabilitet, och innan kontrakt skrivs görs en bakgrundskontroll av den som flyttar in. Homerental säkerställer alltid att hyresgästen är godkänd av fastighetsägaren eller bostadsrättsföreningens styrelse.

Homerental och uthyrning i andra hand

Det behövs goda krafter på en bostadsmarknad i förändring och i ett allt rörligare samhälle. Homerentals mål är att vara en av dem – med missionen att öka antalet möjligheter för företag att hitta bra boenden till sina anställda som gör det smidigare att placera rätt kompetens på rätt plats.

Låt inte bostadsbrist hindra en rekrytering

Roliga och utvecklande arbetsuppgifter, bra lön, trevliga kollegor – allt det kan du erbjuda när du rekryterar. Kan du även erbjuda en trygg och snabb lösning som ger den sökande en bostad på den nya arbetsorten, då är chansen väldigt mycket större att du har ett påskrivet anställningsavtal och en ny anställd. Idag har många företag svårt att rekrytera kompetens från andra orter eftersom bostadsmarknaden generellt är trögrörlig och det är ont om hyreslägenheter. Använd Homerental och bli en ännu attraktivare arbetsgivare. Läs mer här!

Bostadsfakta om Homerental:

  • Vi förmedlar årligen cirka 700 bostäder.
  • Homerental finns i hela Sverige med fokus på storstadsregionerna.
  • Vi har 160 aktiva företagskunder som söker bostad till sina anställda

Har du en fråga du inte hittar svar på – kontakta oss eller läs vår FAQ.

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om vår integritetspolicy här