couple-home-house-1288482_R.jpg
Hyr ut bostad

För dig som vill hyra ut din bostad

Har du en lägenhet eller villa som du vill hyra ut i andra hand? Vi hjälper dig och ser till så att processen blir smidig och trygg.  

Börja med att lägga upp din bostad

Skapa en profil och lägg upp en annons för din bostad med en beskrivning av lägenheten. Kortaste hyrestiden är 6 månader.

Ladda upp bilder som visar din lägenhet på bästa sätt. Frida från Trendenser.se ger sin bästa tips i den här artikeln. Du kan även välja att skapa en digital visning av din bostad.

Lägg till visningstider som passar dig. 

Skicka annonsen för publicering av Homerental. 

Frida på Trendenser.se har alla smarta tips på hur du stylar lägenheten som ett mäklarproffs.  FOTO: Frida Ramstedt 

Visningar

Nu kommer våra kunder att anmäla sig för visning av din bostad som du vill hyra ut. Visningarna koordineras av oss på Homerental men genomförs av dig som uthyrare. På så sätt får du även en personlig kontakt med hyresintressenten 

Tänk gärna på att städa lite extra innan visningen - här finns tips på hur du städar både det som syns och inte syns. 

Välj hyresgäst

Efter visningarna är det du som uthyrare som väljer vilken av intressenterna som passar bäst för just din bostad. Om du av någon anledning inte vill gå vidare med någon av intressenterna ligger bostaden kvar som tillgänglig. Om det inte inkommit något intresse diskuterar vi hur vi kan gå vidare för att skapa större intresse för bostaden.   

Trygg uthyrning av din bostad

Vid uthyrning av din bostad ingår en uthyrningsförsäkring via Omocom, som komplement till din vanliga hemförsäkring, för att du ska känna dig helt trygg vid uthyrning. Försäkringen ersätter plötsliga och oförutsedda skador, som  t ex onormalt slitage och uppsåtlig skadegörelse. Läs mer om försäkringen här och villkoren här.

Kontrakt

När du och den boende har båda bekräftat sköter Homerental kontraktsskrivningen för uthyrningen. Du kan läsa mer om våra villkor här

Vi använder kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om vår integritetspolicy här